Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norirulle på brynt smör och matjessill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matjessill och mandelpotatis i sushidesign.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn smöret i stekpanna så det blir lite mer än gyllenbrunt, sila smöret över mandelpotatisen. Mosa potatisen försiktigt med en gaffel.
  2. Riv lite av det yttersta gula på citronskalet, cirka 1/3 av citronen. Blanda samman med potatisen med en gaffel.
  3. Smaka av potatissmeten med salt och peppar.
  4. Skär matjessillen på längden i cirka 1 cm breda längder, plocka några dillkvistar.
  5. Bred ut hälften av mandelpotatissmeten på varje noriblad, ungefär som man gör rulltårta.
  6. Lägg på strimlorna av 1 bit matjessill, gräslök, dill och lite av gräddfilen på varje noriblad. Rulla ihop och skär 1 cm tjocka bitar, servera rumstempererade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.