Den här krämiga glassen görs på yoghurt och nypon, och som tillbehör serveras en frisk, lagom söt och god apelsinkräm som blir pricken över i.
Instruktioner
- Gör nyponglassen. Skölj apelsinen grundligt och skala den tunt med en potatisskalare. Strimla skalet fint och lägg lite åt sidan till garnering. Halvera och pressa apelsinen.
- Lägg apelsinsaft, apelsinskal och strösocker i en kastrull och koka upp. Låt sjuda 10 minuter utan lock, rör om då och då. Låt svalna.
- Blanda nyponskalsmjöl och vaniljsocker med yoghurten. Blanda ner hälften av apelsin- och sockerblandningen och rör om väl. Blanda ner rommen. Vispa grädden hårt och vänd ner i yoghurtkrämen.
- Ställ in i frysen, cirka två timmar. Vispa glassen med elvisp två gånger den första timmen och en gång den andra timmen.
- Gör apelsinkrämen. Skala och filéa två apelsiner. Pressa 2½ dl saft av de andra två apelsinerna och koka upp saften tillsammans med socker och citronsaft. Blanda majsena med 3 msk kallt vatten, rör ner blandningen i apelsinsaften och sjud tills saften tjocknar. Rör ner resten av apelsin- och sockerblandningen.
- Tillsätt likören och lägg ner apelsinklyftorna. Låt svalna lätt.
- Lägg upp apelsinkrämen i kylda dessertskålar och skeda upp glassen med ett kuljärn eller en sked. Garnera med strimlat apelsinskal.
Publicerat den
18 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar