Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyponglass med apelsin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här krämiga glassen görs på yoghurt och nypon, och som tillbehör serveras en frisk, lagom söt och god apelsinkräm som blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör nyponglassen. Skölj apelsinen grundligt och skala den tunt med en potatisskalare. Strimla skalet fint och lägg lite åt sidan till garnering. Halvera och pressa apelsinen.
  2. Lägg apelsinsaft, apelsinskal och strösocker i en kastrull och koka upp. Låt sjuda 10 minuter utan lock, rör om då och då. Låt svalna.
  3. Blanda nyponskalsmjöl och vaniljsocker med yoghurten. Blanda ner hälften av apelsin- och sockerblandningen och rör om väl. Blanda ner rommen. Vispa grädden hårt och vänd ner i yoghurtkrämen.
  4. Ställ in i frysen, cirka två timmar. Vispa glassen med elvisp två gånger den första timmen och en gång den andra timmen.
  5. Gör apelsinkrämen. Skala och filéa två apelsiner. Pressa 2½ dl saft av de andra två apelsinerna och koka upp saften tillsammans med socker och citronsaft. Blanda majsena med 3 msk kallt vatten, rör ner blandningen i apelsinsaften och sjud tills saften tjocknar. Rör ner resten av apelsin- och sockerblandningen.
  6. Tillsätt likören och lägg ner apelsinklyftorna. Låt svalna lätt.
  7. Lägg upp apelsinkrämen i kylda dessertskålar och skeda upp glassen med ett kuljärn eller en sked. Garnera med strimlat apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.