Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigare chokladkaka med vaniljkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En nyttigare chokladkaka med morötter, chokladproteinpulver och kesella. Serveras med en lite annorlunda vaniljkräm med vaniljproteinpulver. Inget vetemjöl är det i denna kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och finriv morötterna. Finhacka chokladen. Vispa samman alla ingredienser till chokladkaksmeten.
  3. Smörj en rund bakform i teflon med löstagbar kant med margarin. Bröa formen med vetegroddar och häll i chokladsmeten. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
  4. Vispa samman ingredienserna till vaniljkrämen eller kör dem i en mixer tills krämen är klumpfri. Ställ i kylen.
  5. Servera kakan lätt avsvalnad med vaniljkrämen. Toppa med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.