En god och nyttig chokladtårta!!
Instruktioner
- Smält chokladen i vattenbad. Vispa äggulor, vatten och mjöl, bakpulver och socker pösigt och tillsätt den smälta chokladen. Blanda i mjöl, bakpulver och 1 msk kakao och rör ner i smeten.
- Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll upp smeten i en kakform med löstagbar kant som är klädd med bakfolie.
- Grädda mitt i ugnen i 180 grader ca 20 min. Låt tårtbottnen svalna och dela den i två bottnar.
- Bred ut jordgubbsmarmelad över den ena bottnen och lägg ut 500 g hallon. Rör samman kesella och färskost.
- Vispa grädden och vänd ner i ostmassan. Bred ut hälften av smeten över hallona.
- Lägg på den andra tårtbottnen och bred ut resten av smeten på ovansidan och utmed kanten. Sikta över 1 tsk kakao, garnera tårtan med resten av hallonen och servera
Publicerat den
19 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar