Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbräserad fläskkarré med potatis och päron i ugn

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Karrén blir extra mör och fin då den steks i en gryta i ugnen. Det tar kanske lite extra tid att tillaga den här rätten, men den som väntar på något gott ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet för en jämnare form. Hetta upp oljan i en stekpanna. Salta och peppra köttet. Stek ett par minuter på varje sida. Lägg köttet i en ugnsfast gryta.
  2. Dela två vitlökar på mitten och lägg ner dem i grytan. Smula ner kryddorna.
  3. Koka upp buljongen med 5 dl vatten och häll i vinet. Häll vätskan över köttbitten. Tillaga köttet tre timmar i ugnen.
  4. Potatis och päron i ugn: Kärna ur päronen. Skär potatis och päron i klyftor. Blanda med oliver, olivolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form.
  5. När karrén varit i ugnen ca 2 timmar och 20 minuter kan du sätta in även potatisen. Ta ut steken efter tre timmar, men låt potatisen vara kvar. Höj temperaturen till 225 grader och baka potatisen ytterligare 10-15 minuter tills potatisen blivit frasig och gyllene.
  6. Gör såsen. Blanda crème fraiche och örter. Skär de soltorkade tomaterna i bitar och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen kall till köttet och potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.