Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddad lammstek med chèvre

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott att servera en grönsallad eller nykokt sparris vid sidan om lammet.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Gnid in steken med olivolja. Skala och skär vitlöksklyftorna i smala strimlor. Stick med en vass kniv i steken och peta in vitlöksbitarna. Gnid in med salt, peppar och rosmarin. Lägg in osten i mitten av steken och bind ihop med steksnöre eller ännu hellre ett nät. Sätt in steken mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme. Om du använder stektermometer ska innertemperaturen visa 65-70°C beroende på om du vill ha den rosa eller genomstekt. Linda in köttet i smörpapper och låt det ligga och vila ca 30 minuter före servering. Ugnsrosta den tvättade och torkade potatisen, med olivolja, salt och rosmarinskvistar på i ca 40 minuter i 200°C varm, i en ugnssäker form

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 16 december 2008

    Den här steken är fantastiskt god - jag har gjort den två påskar i rad nu.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.