Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Överbakad tournedos på fläskfilé med örtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott! Bra bjudrätt som kan förberedas fram till slutmomentet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläskfilén: Putsa köttet, och dela den i 8 lika stora bitar som små tournedos. Salta och peppra köttet och bryn det runt om så alla sidorna får vacker stekyta. Låt kallna. Blanda ost, skinka och vin till en massa.
  2. Fördela ostmassan (ca 1 msk) på köttbitarna. Kavla ut och dela smördegen i 8 bitar ca 7 cm i diameter.Täck osten på varje köttbit med degen. Så här långt kan det förberedas i minst 6-8 timmar.
  3. I samband med serveringen penslas degen med vispat ägg och gräddas på plåt i mitten av ugnen 10 min i 225 grader.
  4. Örtsåsen: Kokka upp vin med buljongtärningen. Lägg basilika och persiljan tillsammans med creme fraichen i en matberedare och mixa tilllsammans med vinblandningen till en grön slät sås. Koka upp såsen och smaka av med cayennepeppar och ev salt. Kan också förberedas i 6-8 timmar i förväg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.