Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk köttgryta med apelsin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott. Kul att prova nya grytor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Skala och hacka löken. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar.
  2. Bryn köttet i omgångar i hälften av fettet i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Fräs lök och curry i resten av fettet och lägg över det och tomaterna i grytan. Blanda ner mango chutney, apelsinsaft, fond, salt och peppar. Låt grytan koka ca 20 minuter.
  3. Rör ut mjölet i vattnet och häll det i grytan. Koka upp under omrörning. Skiva bananerna.
  4. Servera grytan med kokt jasminris, bananer och en fräsch sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mrex3m 6 januari 2011

    Har kompletterat recepet med skivad ananas i bitar samt att jag bytte ut skinkan mot nötkött. Det innebar visseligen att tilllagningstiden ökade med 1 timme men det var det värt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.