Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orzotto med zucchini och basilika

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

En variant av risotto där det traditionella avorioriset bytts ut mot Zetas nya Orzo-mix, som är en blandning av orzo (italienskt korn), lupinbulgur, gula linser och gröna ärtor. En bra blandning av nyttiga kolhydrater och proteiner. Risotton går bra att värma upp igen eftersom grynen håller spänsten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med buljongen. Fyll en stor kastrull med 1,2 liter vatten, häll i grönsakerna och låt koka i 30 minuter. Medan buljongen kokar tärnar du zucchinin och strimlar basilika. Håll buljongen varm. Stek zucchini, basilika och vitlöken, salta och peppra och lägg åt sidan.
  2. Värm olivoljan i en kastrull, häll i Orzo-mixen och fräs i ca 2 minuter, rör om hela tiden. Häll 3 slevar varm buljong i kastrullen, rör om hela tiden, fortsätt hälla buljong (1 slev i taget) tills Orzo-mixen känns "al dente", ca 18 minuter. Tillsätt de stekta zucchinitärningarna och basilikan, rör om och häll i lite mer buljong. Häll i 5 msk olivolja och rör om ytterligare i 3 minuter.
  3. Lägg upp på tallrik, garnera med färsk basilika och servera med handskalade räkor eller stekt halloumi i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.