- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Fylld filè är en riktig festrätt!!
Instruktioner
- Dela och kärna ur paprikorna. lägg på en plåt med den kupade sidan upp. Grilla på högsta ugnsvärme tills det blir svarta fläckar i skalet, ca 20 minuter. Dra av det och skär paprikorna i breda remsor. Salta och peppra. Blanda citronsaft, vitlök, basilika och olja. Häll marinaden över paprikorna, täck med plastfolie. Låt dra i minst 1 timme.
Skär ett snitt längs filèn och vik ut till en platt bit.
Bred på osten och strö över en del av basilikabladen. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Blanda soja och olja och pensla ffilèn. Salta och peppra. Strö över basilika. Lägg köttet i en långpanna. Stek i ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt vin, fond, vatten och soja. Låt sjuda ca 5 minuter. Vispa ner snabbredningen. Låt sjuda i 1 minut. Sila såsen, smaka av med salt och peppar. Skär filèn i skivor. Garnera med basilika och servera med paprikorna och ugnstekta potatisklyftor.
- Tips!
De marinerade paprikorna håller i en vecka i kylskåp.
Publicerat den
7 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar