Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld fläskfilè med rödvinssås och marinerade paprikor.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fylld filè är en riktig festrätt!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och kärna ur paprikorna. lägg på en plåt med den kupade sidan upp. Grilla på högsta ugnsvärme tills det blir svarta fläckar i skalet, ca 20 minuter. Dra av det och skär paprikorna i breda remsor. Salta och peppra. Blanda citronsaft, vitlök, basilika och olja. Häll marinaden över paprikorna, täck med plastfolie. Låt dra i minst 1 timme. Skär ett snitt längs filèn och vik ut till en platt bit. Bred på osten och strö över en del av basilikabladen. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Blanda soja och olja och pensla ffilèn. Salta och peppra. Strö över basilika. Lägg köttet i en långpanna. Stek i ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt vin, fond, vatten och soja. Låt sjuda ca 5 minuter. Vispa ner snabbredningen. Låt sjuda i 1 minut. Sila såsen, smaka av med salt och peppar. Skär filèn i skivor. Garnera med basilika och servera med paprikorna och ugnstekta potatisklyftor.
  2. Tips! De marinerade paprikorna håller i en vecka i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.