Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld fläskfilé med saltbakad potatis och tsatsiki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så festligt vackert och så gott! Fläskfilé, taleggio, parmaskinka och basilika. Goda smaker i en rulle! Taleggio är en halvmjuk, italiensk kittost, gjord på komjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär ett djupt snitt längs med hela fläskfilén. Skär osten i små bitar. Tryck ner ost, vitlök och hackad basilika i snittet. Krydda. Tryck ihop köttet och fördela skinkan runtom. Bind rullen hårt med steksnöre. Bryn köttet runt om. Slå in i aluminiumfolie och lägg i en ugnsform. Stick en stektermometer i köttet och stek mitt i ugnen till 67 grader, ca 10 minuter. Höj ugnsvärmen till 250 grader.
  3. Tvätta och skrapa potatisen. Blanda runt med olja, kryddor och salt i en ugnssäker form. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter tills de har fått fin färg och är mjuka. Skaka runt potatisarna ett par gånger.
  4. Riv gurkan grovt. Riv vitlöksklyftan fint. Krama ur gurkan väl och lägg i en skål. Tillsätt grekisk yoghurt och vitlöken. Rör till en krämig sås. Salta och peppra.
  5. Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tsatsikin och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.