Så festligt vackert och så gott! Fläskfilé, taleggio, parmaskinka och basilika. Goda smaker i en rulle!
Taleggio är en halvmjuk, italiensk kittost, gjord på komjölk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär ett djupt snitt längs med hela fläskfilén. Skär osten i små bitar. Tryck ner ost, vitlök och hackad basilika i snittet. Krydda. Tryck ihop köttet och fördela skinkan runtom. Bind rullen hårt med steksnöre. Bryn köttet runt om. Slå in i aluminiumfolie och lägg i en ugnsform. Stick en stektermometer i köttet och stek mitt i ugnen till 67 grader, ca 10 minuter. Höj ugnsvärmen till 250 grader.
- Tvätta och skrapa potatisen. Blanda runt med olja, kryddor och salt i en ugnssäker form. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter tills de har fått fin färg och är mjuka. Skaka runt potatisarna ett par gånger.
- Riv gurkan grovt. Riv vitlöksklyftan fint. Krama ur gurkan väl och lägg i en skål. Tillsätt grekisk yoghurt och vitlöken. Rör till en krämig sås. Salta och peppra.
- Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tsatsikin och en sallad.
Publicerat den
8 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar