Detta är en riktig festklassiker i ny tappning!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Skär köttet i 4 tjocka skivor, dela på mitten. Salta och peppra. Bryn hastigt i smör i het stekpanna.
Lägg på ett ugnssäkert fat och låt kallna. Skala och klyfta löken, fräs halvmjuk i smör på svag värme. Ta upp och låt kallna.
- Vispa ihop crème fraiche och vin i en stor gryta.
Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna.
- Hit kan man förbereda.
- Sätt ugnen på 175°. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, 10 – 12 min om köttet önskas rosa. Värm såsen med löken.
- Hasselnötspotatis:
Sätt ugnen på 175°. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Grovhacka nötterna. Klicka på smöret. Salta och strö över nötterna.
- Baka potatisen i mitten av ugnen ca 30 min.
Rör om några gånger under tillagningen.
- Servera köttet med såsen och toppa med parmaflarn och persilja. Servera med hasselnötspotatis.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar