Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med pinjekärnor på salladskål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snabbstekt festmat på lite udda vis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg det strimlade köttet i en skål, strö över 2 teskedar av majsenamjölet och pepparn, rör om så att köttet blir täckt av mjölet. Låt det stå i rumstemperatur medan du gör iordning de övriga ingredienserna. Blanda de återstående 2 teskedarna majsenamjöl, ostronsåsen, soja, sherry och socker i en skål. Ställ skålen åt sidan.
  2. Hetta upp oljan i en stor teflonbehandlad stekpanna eller väl instekt wok-panna på stark värme. Tillsätt köttstrimlorna när oljan är het och stek dom under omrörning tills de fått färg men fortfarande är lätt rosa inuti, 1 till 2 minuter. Flytta med hålslev över köttet till ett uppläggningsfat oh ställ åt sidan.
  3. Ställ tillbaka stekpannan på värmen, lägg i lök (ej salladslöken), grön paprika och selleri och stek alltsammans under omrörning tills grönsakerna är genomvarma, 10-15 sekunder. Häll såsen över ingredienserna i stekpannan, låt köttet och grönsakerna sjuda i såsen under omrörning tills den börjar tjockna, 30 sekunder till 1 minut. Dra pannan av värmen.
  4. Rör ner salladslöken i kött och grönsaksblandningen.
  5. Lägg 2: Salladsblad på varje tallrik och fördela blandningen på dem. Strö över pinjekärnorna och servera omedelbart.
  6. Förslag på tillbehör: Ris, nudlar och strimlade morötter.
  7. *Anm: Om inte ostronsås finns att köpa kan man ersätta den med en extra tesked soja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.