- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Snabbstekt festmat på lite udda vis.
Instruktioner
- Lägg det strimlade köttet i en skål, strö över 2 teskedar av majsenamjölet och pepparn, rör om så att köttet blir täckt av mjölet.
Låt det stå i rumstemperatur medan du gör iordning de övriga ingredienserna.
Blanda de återstående 2 teskedarna majsenamjöl, ostronsåsen, soja, sherry och socker i en skål. Ställ skålen åt sidan.
- Hetta upp oljan i en stor teflonbehandlad stekpanna eller väl instekt wok-panna på stark värme.
Tillsätt köttstrimlorna när oljan är het och stek dom under omrörning tills de fått färg men fortfarande är lätt rosa inuti, 1 till 2 minuter. Flytta med hålslev över köttet till ett uppläggningsfat oh ställ åt sidan.
- Ställ tillbaka stekpannan på värmen, lägg i lök (ej salladslöken), grön paprika och selleri och stek alltsammans under omrörning tills grönsakerna är genomvarma, 10-15 sekunder. Häll såsen över ingredienserna i stekpannan, låt köttet och grönsakerna sjuda i såsen under omrörning tills den börjar tjockna, 30 sekunder till 1 minut. Dra pannan av värmen.
- Rör ner salladslöken i kött och grönsaksblandningen.
- Lägg 2:
Salladsblad på varje tallrik och fördela blandningen på dem. Strö över pinjekärnorna och servera omedelbart.
- Förslag på tillbehör:
Ris, nudlar och strimlade morötter.
- *Anm:
Om inte ostronsås finns att köpa kan man ersätta den med en extra tesked soja.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar