- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Mycket enkelt och jättegott!
Instruktioner
- Koka buljong på tärningen och vattnet.
Fräs riset i olja i en stekpanna och tillsätt saffran, häll på buljongen och låt allt koka den tid som står på rispaketet fast utan lock.
- Skala räkorna och hacka ev. i mindre bitar om så önskas. Skär paprika, purjolök och vitlök i små bitar och fräs det i lite olja i en annan stekpanna eller gryta under tiden. Klipp bacon i småbitar och låt fräsa med grönsakerna.
- När det är någon minut kvar på riset så öser man det över grönsaks- och baconröran och häller ner de frysta ärtorna som får koka med och tina den sista minuten.
- Strö över räkorna och rör om. Det ska inte koka mera när räkorna är i, då blir dom sega!
Publicerat den
3 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar