Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkompott med vaniljkräm och havrekrisp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De goda svenska päronen kommer väl till pass i denna snabba dessert. Med krispiga havreflarn och mjuk vaniljkesella smakar kompotten nästan som paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort kvistfästena från päronen, kärna ur och skär dem i sockerbitsstora kuber. Lägg dem i en kastrull med socker, kanel och päroncider.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både stång och frön i kastrullen.
  3. Koka mjuka 5-10 minuter beroende på hur hårda päronen är. Fördela päronkompotten i glas. Toppa med vaniljkesella och krossade havreflarn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.