Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påls kaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Enkel och god långpannekaka. Denna sats är till en liten långpanna eller lasagneform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  5. Späd med filmjölken.
  6. Rör ner det smälta, avsvalnade matfettet i kaksmeten.
  7. Häll den i en smord långpanna, ca 20 x 30 cm.
  8. Strö över russin.
  9. Grädda kakan i ugn vid 200° i ca 20 min, eller tills den fått vacker färg och är genomgräddad. Prova med en sticka.
  10. Låt kakan svalna. Skär den i portionsbitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pooneh 18 september 2010

    rekommenderas varmt;) trodde inte att den skulle vara så bra som den var. både god och lagom mjukt, saftigt ... ja den var helt enkelt underbar. bytte russin med tranbär som blev en succe. En små detalj bara, den måste va inne längre än 20 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.