Panna cotta betyder ju gräddpudding och denna efterrätt ser verkligen ut som en sådan.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen.
Blanda grädde och socker i en kastrull.
Skär upp vaniljstången, skrapa ut fröna och tillsätt stång och frön i kastrullen. Låt sjuda upp under omrörning.
- Dela upp smeten i två skålar. Vispa ner 2½ gelatinblad och kaffe i den ena. Vispa ner 1½ gelatinblad i den ljusa smeten.
- Häll den kaffefärgade i 4 portinsformar eller -glas. Ställ kallt tills det stelnat (ca 2 timmar). Låt den ljusa stå i rumstemperatur så länge. Ta ut formarna och häll i resten av panna cottan. Låt stelna i kylen. Servera med frukt.
- Kaffegelé till garnering:
Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i 1 dl varmt kaffe. Smaka av med 1½ tsk socker. Häll i en liten form, ca 10x10 cm.
Låt stelna i kylskåp.
Vänd upp och skär i små tärningar.
Publicerat den
6 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar