Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panna cotta med kaffesmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Panna cotta betyder ju gräddpudding och denna efterrätt ser verkligen ut som en sådan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen. Blanda grädde och socker i en kastrull. Skär upp vaniljstången, skrapa ut fröna och tillsätt stång och frön i kastrullen. Låt sjuda upp under omrörning.
  2. Dela upp smeten i två skålar. Vispa ner 2½ gelatinblad och kaffe i den ena. Vispa ner 1½ gelatinblad i den ljusa smeten.
  3. Häll den kaffefärgade i 4 portinsformar eller -glas. Ställ kallt tills det stelnat (ca 2 timmar). Låt den ljusa stå i rumstemperatur så länge. Ta ut formarna och häll i resten av panna cottan. Låt stelna i kylen. Servera med frukt.
  4. Kaffegelé till garnering: Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i 1 dl varmt kaffe. Smaka av med 1½ tsk socker. Häll i en liten form, ca 10x10 cm. Låt stelna i kylskåp. Vänd upp och skär i små tärningar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.