Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panna Cotta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det perfekta avslutet på en superb nyårssupé - det gamla året ut och det nya året in...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten under 5 minuter. Smält gelatinbladen i det nybryggda kaffet. Tillsätt socker och rör tills det är upplöst. Häll i grädden, rör runt och fördela espresson i 6-8 små glas.
  2. Sätt glasen på svalt ställe t.ex. i kylskåpet tills espresson har stelnat.
  3. Hacka chokladen. Värm grädden upp till kokpunkten, tag av grytan från värmen och smält chokladen i mjölken. Blanda med Marsala och låt det svalna tills det är ljummet.
  4. Fördela chokladkrämen i glasen med espresso och sätt tillbaka dem i kylskåpet tills krämen har stelnat.
  5. Hjärtchips: Kavla ut mandelmassan till ca 3-4 mm tjocklek och tryck ut 6-8 hjärtan. Baka dem spröda i ugnen på 200° C i ca. 6 min. och låt dem svalna. Dekorera glasen med hjärtchipsen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.