Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Papardelle med parmaskinka och basilika

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Utsökt pastarätt som är enkel och lättlagad, vi lagar den lata sommardagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att mixa 2/3 delar av basilikabladen med 0,5 dl olivolja och lite salt. Skär sedan zucchinin i stavar, skiva champinjonerna (ev + en gul lök beroende på smak men då blir rätten mycket mer matig och inte bara delikat), fräs dessa i en stor stekpanna på mycket stark värme, salta och peppra. Zucchinin ska få ordentlig med färg men inte tappa spänsten, smaka av, zucchini kräver ganska mycket salt för att komma till sin rätt men var försiktig så det inte blir för mycket . Ta av detta från värmen.
  2. Klipp lagom munsbitar av mozzarellan ner i det stekta, klipp sedan ner parmaskinkan.
  3. Koka pastan i max 4 minuter i saltat vatten med en skvätt olivolja. Häll av pastan. Häll din hemmagjorde pesto över pastan och lyft runt allt lite. Blanda sedan det stekta och pastan i en stor skål med lite färska basilikablad, fint klippta soltorkade tomater, ringla över resterande av olivoljan och slutligen lägger du en topp av riven parmigiano över alltihopa
  4. Servera varmt och njut! (Den här rätten kom till när vi odlat för mycket zucchini och basilika för två år sedan). Man kan variera den med att ha i ruccola och lite valnötter om man vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.