Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikakyckling med rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söt paprika, mör kyckling, fräscha medelhavsörter och kryddiga oliver. Denna goda kombination finner du i det spanska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i sex delar (lår, vingar och bröst), skölj köttet i kallt vatten. Ta rosmarinbladen från kvisten och skala vitlöken. Hacka rosmarin och vitlök fint.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingdelarna och bryn dem runt om. Tillsätt rosmarin, vitlök, salt, paprikapulver och kajennpeppar. Täck över och låt steka på svag värme i 15 minuter.
  3. Skölj och halvera paprikorna. Ta bort kärnorna och stjälken. Dela paprikahalvorna på tvären i åtta delar vardera. Tillsätt paprikan och oliverna till kycklingen i stekpannan. Häll över kycklingbuljongen. Låt sjuda på svag värme ytterligare 15 minuter.
  4. Ta av basilikabladen från kvistarna och skär dem i strimlor. Strö basilikan över kycklinggrytan precis innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.