Söt paprika, mör kyckling, fräscha medelhavsörter och kryddiga oliver. Denna goda kombination finner du i det spanska köket.
Instruktioner
- Dela kycklingen i sex delar (lår, vingar och bröst), skölj köttet i kallt vatten. Ta rosmarinbladen från kvisten och skala vitlöken. Hacka rosmarin och vitlök fint.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingdelarna och bryn dem runt om. Tillsätt rosmarin, vitlök, salt, paprikapulver och kajennpeppar. Täck över och låt steka på svag värme i 15 minuter.
- Skölj och halvera paprikorna. Ta bort kärnorna och stjälken. Dela paprikahalvorna på tvären i åtta delar vardera. Tillsätt paprikan och oliverna till kycklingen i stekpannan. Häll över kycklingbuljongen. Låt sjuda på svag värme ytterligare 15 minuter.
- Ta av basilikabladen från kvistarna och skär dem i strimlor. Strö basilikan över kycklinggrytan precis innan serveringen.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar