Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikasås

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Passar utmärkt till stekt eller grillad kycklingfilé. Originalrecept är med 3 dl vispgrädde, men det här är en smalare variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka paprikor och lök. Fräs i smör tillsammans med timjan. Tillsätt vinet och låt koka ihop till hälften (ca 10 min) Mixa såsen slät med mixerstav.
  2. Tillsätt grädde, kycklingfond och vitpeppar. Låt koka ihop några minuter. Smaka av. Tillsätt ev. mer grädde eller vatten.
  3. Vill du ha en tjockare sås, gör en toppredning.
  4. Serveras med stekt eller grillad kycklingfilé, ris eller potatis och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.