Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta al forno på kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Testa att göra en mumsig pastagratäng med härliga kantareller. Enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan al dente. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Värm upp olivolja eller smör i en stekpanna och stek hackad purjolök och vitlök. Tillsätt timjan. Salta och peppra. Lägg i grovt hackade kantareller och stek ytterligare tills blandningen fått lite färg och löken mjuknat. Blanda ner tomatpurén.
  3. Häll på vin och grädde. Låt såsen koka ihop ca 10 minuter. Sikta ner maizena och rör under tiden. Låt såsen puttra ytterligare några minuter tills den tjocknat. Smaka av såsen med eventuellt salt och peppar eller timjan.
  4. Blanda pasta och sås i en ugnsfast form. Riv ett ordentligt lager med parmesanost över och ställ in i ugnen. Gratinera i ca 15 minuter eller tills den fått en fin, gyllene och knaprig yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.