Denna mustiga tomatsås med örter och blandad svamp smakar perfekt med pennepasta.
Instruktioner
- Hetta upp margarinet i en stekpanna på hög värme. Tillsätt alla sorters svamp, vitlök, timjan och lagerblad och stek 8-10 minuter tills svampen är mjuk.
- Tillsätt vinet och fräs 2-3 minuter tills vinet har reducerats till hälften. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och 1 dl vatten. Koka upp, sänk värmen och låt puttra svagt cirka 10 minuter tills såsen har tjocknat något.
- Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Tillsätt pastan och låt koka 10-12 minuter tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma kastrullen.
- Häll svampsåsen över pastan och värm upp under omrörning cirka 2 minuter tills pastan och såsen är väl blandad och allt är genomvarmt. Servera genast med fint riven parmesanost.
Publicerat den
29 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar