Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med tomatsås och blandad svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna mustiga tomatsås med örter och blandad svamp smakar perfekt med pennepasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp margarinet i en stekpanna på hög värme. Tillsätt alla sorters svamp, vitlök, timjan och lagerblad och stek 8-10 minuter tills svampen är mjuk.
  2. Tillsätt vinet och fräs 2-3 minuter tills vinet har reducerats till hälften. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och 1 dl vatten. Koka upp, sänk värmen och låt puttra svagt cirka 10 minuter tills såsen har tjocknat något.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Tillsätt pastan och låt koka 10-12 minuter tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma kastrullen.
  4. Häll svampsåsen över pastan och värm upp under omrörning cirka 2 minuter tills pastan och såsen är väl blandad och allt är genomvarmt. Servera genast med fint riven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.