Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peppriga pinnar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Goda pinnar med extra sting i smaken! Garnering- önskar du ännu mera smak toppar du garneringen med riven Västerbottenost. Med lite quinoapuffar på toppen får man en trevlig bettkänsla i munnen. Chili- och limekryddan kan bytas ut mot exempelvis stött kummin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Häll över vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och bearbeta degen kraftigt i maskin till en smidig och blank deg, 5-10 minuter. Låt jäsa under plast till dubbel storlek i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Kavla ut till 2 stora rektanglar, ca 20x50 cm. Sporra ut smala remsor, ca 1½ cm breda. Dela till lagom långa pinnar. Snurra och vrid och lägg på bakpappersklädda plåtar.
  4. Pensla med smör- och rapsolja, strö över chilikryddan och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills pinnarna har fått fin färg. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.