Goda pinnar med extra sting i smaken!
Garnering- önskar du ännu mera smak toppar du garneringen med riven Västerbottenost. Med lite quinoapuffar på toppen får man en trevlig bettkänsla i munnen. Chili- och limekryddan kan bytas ut mot exempelvis stött kummin.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Häll över vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och bearbeta degen kraftigt i maskin till en smidig och blank deg, 5-10 minuter. Låt jäsa under plast till dubbel storlek i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Kavla ut till 2 stora rektanglar, ca 20x50 cm. Sporra ut smala remsor, ca 1½ cm breda. Dela till lagom långa pinnar. Snurra och vrid och lägg på bakpappersklädda plåtar.
- Pensla med smör- och rapsolja, strö över chilikryddan och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills pinnarna har fått fin färg. Låt svalna på galler.
Publicerat den
28 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar