En jätte god marmelad som blir len och fin i konsistensen!
Så mycket godare och nyttigare än den man köper i affären!
Instruktioner
- Skålla och skala persikorna.
Dela persikorna och ta bort kärnorna. Skär frukten i tunna klyftor och dela sedan klyftorna mitt itu.
- Skala och strimla morötterna tunt. Koka strimlorna halvmjuka i lättsockrat vatten, 1 msk socker till 5 dl vatten.
Låt morötterna rinna av.
- Varva persikor, morotsstrimlor, ingefära och citronsaft i en kastrull. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen.
Lägg också ner själva vaniljstången.
- Sjud sakta under lock tills frukten är mjuk, ca 20 minuter.
Koktiden beror på morötternas ålder och tjockleken på strimlorna.
- Tillsätt syltsocker och höj värmen.
- Koka marmeladen kraftigt utan lock 2-3 minuter.
- Gör ett marmeladprov. Är marmeladen färdig så tar du grytan av värmen och skummar.
Låt marmeladen vila 15 minuter, rör försiktigt någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
- Häll marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvaras mörkt och svalt eller i kylskåp.
Lång hållbarhet!
Publicerat den
15 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar