Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikomarmelad med morötter

 
Skriv ut

En jätte god marmelad som blir len och fin i konsistensen! Så mycket godare och nyttigare än den man köper i affären!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala persikorna. Dela persikorna och ta bort kärnorna. Skär frukten i tunna klyftor och dela sedan klyftorna mitt itu.
  2. Skala och strimla morötterna tunt. Koka strimlorna halvmjuka i lättsockrat vatten, 1 msk socker till 5 dl vatten. Låt morötterna rinna av.
  3. Varva persikor, morotsstrimlor, ingefära och citronsaft i en kastrull. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg också ner själva vaniljstången.
  4. Sjud sakta under lock tills frukten är mjuk, ca 20 minuter. Koktiden beror på morötternas ålder och tjockleken på strimlorna.
  5. Tillsätt syltsocker och höj värmen.
  6. Koka marmeladen kraftigt utan lock 2-3 minuter.
  7. Gör ett marmeladprov. Är marmeladen färdig så tar du grytan av värmen och skummar. Låt marmeladen vila 15 minuter, rör försiktigt någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
  8. Häll marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvaras mörkt och svalt eller i kylskåp. Lång hållbarhet!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.