Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piccata på fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite annorlund piccata, men mumsigt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Hacka vitlöksklyftan fint. Koka buljongen, grädden, vitlöken och paprikapulvret till dess att ca 2 dl kokat bort.
  2. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek och citronsaften. Salta, peppra och håll varmt.
  3. Skär filén i 3 cm tjocka skivor och banka ut bitarna lätt mellan två plastpåsar.
  4. Vispa upp äggen. Vänd köttbitarna i mjölet och doppa dem sedan i äggvispet. Blanda osten och ströbrödet och panera köttet i blandningen. Tryck fast ett salviablad på var sida om köttbitarna. Stek dem sedan på svag värme i 3-4 minuter på var sida, osten får inte bli bränd.
  5. Kokt ris är gott till!
  6. Obs! Vet inte om det står fel i receptet, men jag lägger på salviabladen före paneringen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.