En lite annorlund piccata, men mumsigt god!
Instruktioner
- Börja med såsen. Hacka vitlöksklyftan fint. Koka buljongen, grädden, vitlöken och paprikapulvret till dess att ca 2 dl kokat bort.
- Tillsätt tomatpuré, sambal oelek och citronsaften. Salta, peppra och håll varmt.
- Skär filén i 3 cm tjocka skivor och banka ut bitarna lätt mellan två plastpåsar.
- Vispa upp äggen. Vänd köttbitarna i mjölet och doppa dem sedan i äggvispet. Blanda osten och ströbrödet och panera köttet i blandningen. Tryck fast ett salviablad på var sida om köttbitarna. Stek dem sedan på svag värme i 3-4 minuter på var sida, osten får inte bli bränd.
- Kokt ris är gott till!
- Obs! Vet inte om det står fel i receptet, men jag lägger på salviabladen före paneringen!
Publicerat den
6 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar