Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med curryfyllning

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Piroger kan vara lite omständiga att göra eftersom degen ska vikas, kavlas och fyllas men det är perfekt mat att förbereda till en festbuffé eller till en utflykt och det bästa av allt så kan man frysa in dem och bara ta fram och värma upp!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke, finfördela smöret i blanndingen med fingertopparna. Blanda i ägg, vatten och ättikssprit. Arbeta snabbt ihop degen, låt degen vila kallt minst 1 timma, gärna längre.
  2. För att få rätt frasighet på degen ska den kavlas och vikas innan den bakas ut. Kavla till en rektangulär kaka, vik omlott på ena ledden. Tryck till lite med kaveln och vik den sedan på samma sätt på andra ledden. Slutligen kavlas degen ut till en platta på ca 40x40 cm. Skär ut 16 fyrkanter för trekantiga piroger eller ta ut med ett stort runt mått eller glas för halvmåneformade.
  3. Medan pirogdegen lägger sig i kylen gör man fyllningen. Skala och hacka löken, finhacka vitlöken. Skala och grovriv moroten. Stek köttfärsen smulig i en stekpanna med lite matfett. Lägg i lök, vitlök, morot och curry efter smak. Stek grönsaker mjuka på låg värme. Blanda i persiljan och tomatpurén.
  4. Om det behövs för konsistensen kan man tillsätta en aning vatten, men fyllningen ska vara fastare än köttfärssås. Smaksätt med salt och mald svartpeppar. Låt svalna.
  5. Fyll pirogerna. Lägg bara knappt en matsked fyllning på varje. Håll någon centimeter runt kanten fri från fyllning, blir det för mycket håller inte pirogen ihop vid gräddningen. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla pirogerna med uppvispad äggula.
  6. Grädda i 225 graders ungsvärme i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.