Vackra att se på och ljuvligt goda bullar! Färga fyllningen för att förstärka intrycket av pistasch. Blir extra goda med hemlagad vaniljkräm mitt i bullen.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en skål. Klicka i rumsvarmt smör. Häll i mjölken och rör tills jästen lösts sig. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta degen i maskin, 10 minuter eller för hand, 15 minuter. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme.
- Pistaschfyllning:
Riv mandelmassan och rör ihop den med rumsvarmt smör. Hacka pistaschmandeln ganska fint i matberedare. Rör ner pistaschmandel, florsocker och eventuellt hushållsfärg i mandelmassan.
- Vaniljkräm:
Koka upp mjölk och vaniljpulver/vaniljfrön i en kastrull. Blanda socker, äggulor och majsstärkelse i en skål. Tillsätt lite av vaniljmjölken och vispa slätt. Rör ner blandningen i resten av mjölken och sjud tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan och blanda i rumsvarmt smör och rör tills smöret smält.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta. Bred på pistaschfyllning och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 3 cm breda bitar och ställ i formar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Spritsa en klick vaniljkräm mitt i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 8 minuter.
- Vid servering:
Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i socker.
Publicerat den
30 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar