Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistasch- och vaniljfyllda bullar

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Vackra att se på och ljuvligt goda bullar! Färga fyllningen för att förstärka intrycket av pistasch. Blir extra goda med hemlagad vaniljkräm mitt i bullen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en skål. Klicka i rumsvarmt smör. Häll i mjölken och rör tills jästen lösts sig. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta degen i maskin, 10 minuter eller för hand, 15 minuter. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme.
  2. Pistaschfyllning: Riv mandelmassan och rör ihop den med rumsvarmt smör. Hacka pistaschmandeln ganska fint i matberedare. Rör ner pistaschmandel, florsocker och eventuellt hushållsfärg i mandelmassan.
  3. Vaniljkräm: Koka upp mjölk och vaniljpulver/vaniljfrön i en kastrull. Blanda socker, äggulor och majsstärkelse i en skål. Tillsätt lite av vaniljmjölken och vispa slätt. Rör ner blandningen i resten av mjölken och sjud tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan och blanda i rumsvarmt smör och rör tills smöret smält.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta. Bred på pistaschfyllning och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 3 cm breda bitar och ställ i formar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Spritsa en klick vaniljkräm mitt i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 8 minuter.
  7. Vid servering: Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.