Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med salami, tomat och rucola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Baka en fräsch och färgglad pizza med salami, tomat och rucola. Inget slår denna fyllning. Vill du spara lite tid så köp en färdig deg, men hemmagjord enligt mig är alltid godast!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget (använd matberedare eller elvisp med degkrok) tills degen blivit slät och fin. Låt pizzadegen jäsa under bakduk ca 40 minuter. Knåda sedan pizzadegen smidig på mjölat bakbord.
  3. Skiva schalottenlökarna tunt och lägg undan 1/3. Hacka vitlöken och stek tillsammans med 2/3 av schalottenlöken i olivolja i en gryta. Tillsätt krossade tomater och hacka ner två färska tomater. Tillsätt sockret.
  4. Slå på vitt vin och reducera ner tills hälften återstår. Slå på hönsbuljong, plockad rosmarin och timjan. Tillsätt paprikapulvret och låt allt koka ihop 10 minuter. Mixa sedan tomatsåsen slät med hjälp av en stavmixer och smaka av med balsamvinäger, citronsaft, salt och peppar.
  5. Arbeta ut pizzadegen med lite mjöl på bordet till 4 lika stora delar. Kavla ut degbitarna i tunna cirklar och gör en kant. Bred ut tomatsås och lägg på salami och den skivade schalottenlöken. Strö över ½ dl riven ost över var och en av pizzorna och mal över svartpeppar.
  6. Lägg pizzorna på var sin plåt med bakplåtspapper och grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 5-8 minuter. Tärna två färska tomater ½ cm stora kuber och blanda med olivolja, salt och peppar. Toppa de färdiggräddade pizzorna med tomaterna och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.