Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polenta rolls med oliver och rosmarin

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Polentan ger bröden en vacker gyllengul färg. Dessa bröd passar bra som de är till mat, men det är också goda med pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt, honung, olivolja, oliver, rosmarin och polenta. Tillsätt sedan mjölet och rör om till en mjuk deg som släpper från bunkens kanter. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda ordentligt.
  3. Låt degen jäsa i en oljad skål med bakduk över. När degen har jäst till det dubbla, ca 30 minuter ska den bakas ut till små runda bröd.
  4. Låt dem jäsa ytterligare en gång till det dubbla. Pensla med olivolja och grädda i ca 12 minuter, beroende hur stora bröd du har gjort.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.