Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pot au feu med kyckling och sensommarprimörer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Himmelskt god soppgryta. Genom att snabbrimma kycklingen blir den extra saftig och grönsakerna får fyllig smak av den sköna örtsåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in kycklingfiléerna med 1 tsk salt, ställ i kylen och rimma ca 30 minuter. Skala och hacka vitlöken. Mixa vitlök, créme fraiche och örter med en stavmixer.
  2. Koka upp 1 liter vatten och kycklingfond i en stor kastrull. Torka av kycklingen, lägg den i kastrullen. Låt sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, det tar 5-10 minuter. Lyft upp den och lägg åt sidan. Spara buljongen.
  3. Dela de största grönsakerna i bitar. Koka grönsakerna i buljongen, börja med dem som har längst koktid. Lägg i resten vart efter. Koka dem nästan mjuka under lock.
  4. Blanda ut maizenan med 1 msk kallt vatten, rör ner i grytan och låt sjuda ca 2 minuter. Blanda ner örtkrämen i buljongen och låt den blir varm. Smaka av med peppar.
  5. Skär kycklingfiléerna i skivor på snedden. Lägg ner dem i örtsåsen. Servera i djupa tallrikar med ett gott surdegsbröd att doppa i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.