Himmelskt god soppgryta.
Genom att snabbrimma kycklingen blir den extra saftig och grönsakerna får fyllig smak av den sköna örtsåsen.
Instruktioner
- Gnid in kycklingfiléerna med 1 tsk salt, ställ i kylen och rimma ca 30 minuter.
Skala och hacka vitlöken. Mixa vitlök, créme fraiche och örter med en stavmixer.
- Koka upp 1 liter vatten och kycklingfond i en stor kastrull.
Torka av kycklingen, lägg den i kastrullen. Låt sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, det tar 5-10 minuter.
Lyft upp den och lägg åt sidan. Spara buljongen.
- Dela de största grönsakerna i bitar. Koka grönsakerna i buljongen, börja med dem som har längst koktid.
Lägg i resten vart efter. Koka dem nästan mjuka under lock.
- Blanda ut maizenan med 1 msk kallt vatten, rör ner i grytan och låt sjuda ca 2 minuter.
Blanda ner örtkrämen i buljongen och låt den blir varm.
Smaka av med peppar.
- Skär kycklingfiléerna i skivor på snedden. Lägg ner dem i örtsåsen.
Servera i djupa tallrikar med ett gott surdegsbröd att doppa i såsen.
Publicerat den
18 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar