- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En gratäng med skogens smaskigheter.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Skala och skiva potatis, rotselleri, lök och vitlök tunt.
- 3. Koka upp grädde, kycklingfond, hackad timjan, 1 msk flingsalt och peppar.
- 4. Tillsätt potatis, selleri, lök, vitlök och koka långsamt i 15 minuter.
- 5. Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar.
- 6. Blanda svampen i potatiskoket och smulad getost.
- 7. Fyll gratängen i en smörad ugnsform och grädda gyllene, cirka 25 minuter.
- 8. Tips!
- 9. Använd en stor form med låga kanter, då får man en stor härlig gratinerad yta på gratängen. Har man torkad svamp i skafferiet så kan man använda den istället för färsk svamp. Då kokar man den med grädden och potatisen. Med kycklingfond i grädden får gratängen en mer fyllig smak. Och vill man så kan getosten bytas ut mot Västerbottenost. Det är supergott.
Publicerat den
14 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar