En lite annorlunda potatiskaka med lite sting i.
Servera den i portionsbitar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Tvätta potatisen, skiva den tunt gärna med hjälp av en matberedare eller mandolin.
Riv ner vitlök i potatisen. Hacka den gula löken fint och blanda ner. Riv sedan ner skalet från 1 citron.
Skiva chilin tunt och blanda ner. Finhacka rosmarinen.
- Finhacka rosmarinen. Blanda allt med salt, svartpeppar, grädde, mjölk och olivolja.
Ta en djup ugnsform och lägg ett smörpapper i botten.
Lägg ner potatisblandningen i formen och grädda i ugnen 40-60 minuter, tills potatisen blir mjuk.
Ta ut och låt svalna.
- Lägg sedan en ugnsform ovanpå kakan och lägg något tungt på formen så att kakan hamnar under press.
Låt kakan svalna i kylen.
När den ska serveras vänder du kakan upp och ner och drar bort smörpapperet.
- Skär den i portionsbitar och lägg på en ugnsplåt med smörpapper. Värm bitarna i ugnen på 160 grader i ca 10 minuter före servering.
Publicerat den
11 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar