Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka med chili- och rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda potatiskaka med lite sting i. Servera den i portionsbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Tvätta potatisen, skiva den tunt gärna med hjälp av en matberedare eller mandolin. Riv ner vitlök i potatisen. Hacka den gula löken fint och blanda ner. Riv sedan ner skalet från 1 citron. Skiva chilin tunt och blanda ner. Finhacka rosmarinen.
  3. Finhacka rosmarinen. Blanda allt med salt, svartpeppar, grädde, mjölk och olivolja. Ta en djup ugnsform och lägg ett smörpapper i botten. Lägg ner potatisblandningen i formen och grädda i ugnen 40-60 minuter, tills potatisen blir mjuk. Ta ut och låt svalna.
  4. Lägg sedan en ugnsform ovanpå kakan och lägg något tungt på formen så att kakan hamnar under press. Låt kakan svalna i kylen. När den ska serveras vänder du kakan upp och ner och drar bort smörpapperet.
  5. Skär den i portionsbitar och lägg på en ugnsplåt med smörpapper. Värm bitarna i ugnen på 160 grader i ca 10 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.