Potatiskaka som serveras med baconlindad kyckling.
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna på mitten. Fördela salviabladen över och vira in varje halva i en baconskiva. Salta och peppra.
Stek filépaketen lite lätt i smör med salvian ner i en het panna. Vänd och efterstek i 175 g varm ugn 12-14 minuter.
Koka ur pannan med 2 dl vatten och 1 msk kycklingfond.
- Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Lägg över i en bunke, salta och peppra.
Stek spenaten mjuk i lite smör, salta och peppra försiktigt och tillsätt ev grädde och låt koka någon minut. Ställ åt sidan. Ansa och fräs svampen mjuk i lite smör, salta och peppra.
- Hetta upp 1 klick smör i en stekpanna. Lägg i hälften av potatisrivet , tryck till med stekspaden och stek på medelvärme. Pannan får inte vara för varm så att kakan blir bränd. Fördela spenat, svamp och ost över. Toppa med resten av potatisrivet och tryck till med stekspaden. Vänd kakan med hjälp av en tallrik och stek ytterligare 10 minuter så att kakan får fin färg på båda sidor.
- Servera med kyckling och lite sky.
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar