Blandningen av grönsaker, torkade aprikoser och ädla kryddor är en raffinerad kombination.
Vegetarisk rätt.
Instruktioner
- Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen.
- Skala pumpan, kärna ur och skär i munsbitar. Rensa spenaten, skölj och låt rinna av, ta bort grövre stjälkar. Blanchera spenaten i lite saltvatten 1-2 minuter. Häll över den i ett durkslag, spola av i kallt vatten och låt rinna av.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skölj tomaterna, skär i fjärdedelar, kärna ur. Skär dem i tärningar.
Skär aprikoserna i mindre bitar. Lös upp saffranet i 1 dl ljummet vatten.
- Hetta upp olja i en kastrull, stek lök och vitlök glansiga. Lägg i pumpabitarna, låt steka med några minuter. Häll i saffransvattnet, lägg i tomater och aprikoser, krydda med salt, peppar, harissa och lite kanel.
- Låt grönsakerna småkoka på svag värme under lock ca 10 minuter, tills pumpan känns al dente. Tillsätt spenaten och värm upp.
- Skölj persiljan, skaka av vattnet, nyp bladen från stjälkarna, hacka smått, rör ner i grönsaksblandningen. Smaka av igen.
- Servera med bulgur.
Publicerat den
1 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar