Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpa och spenat med aprikoser och saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blandningen av grönsaker, torkade aprikoser och ädla kryddor är en raffinerad kombination. Vegetarisk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala pumpan, kärna ur och skär i munsbitar. Rensa spenaten, skölj och låt rinna av, ta bort grövre stjälkar. Blanchera spenaten i lite saltvatten 1-2 minuter. Häll över den i ett durkslag, spola av i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj tomaterna, skär i fjärdedelar, kärna ur. Skär dem i tärningar. Skär aprikoserna i mindre bitar. Lös upp saffranet i 1 dl ljummet vatten.
  4. Hetta upp olja i en kastrull, stek lök och vitlök glansiga. Lägg i pumpabitarna, låt steka med några minuter. Häll i saffransvattnet, lägg i tomater och aprikoser, krydda med salt, peppar, harissa och lite kanel.
  5. Låt grönsakerna småkoka på svag värme under lock ca 10 minuter, tills pumpan känns al dente. Tillsätt spenaten och värm upp.
  6. Skölj persiljan, skaka av vattnet, nyp bladen från stjälkarna, hacka smått, rör ner i grönsaksblandningen. Smaka av igen.
  7. Servera med bulgur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.