Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber cheescake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En fräsch och lite magrare cheescake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen, blanda dem med socker och smält smör. Pressa ut kexblandningen i botten på en springform.
  2. Dela rabarberna i små bitar och koka dess mjuka med vatten och socker. Blötlägg gelatinet i kallt vatten som sedan ska kramas ur. Ta rabarbermoset från spisen, sila bort 2 dl saft och smält 3 gelatinblad i denna.
  3. Smält 4 gelatinblad i rabarbermoset och blanda i kesella och yoghurt. Vispa äggvitorna hårt med sockret, vänd ner dem i krämen och häll sedan över kexbotten.
  4. Låt kakan stelna i kylskåpet. Häll rabarbergelen över kakan och låt den stelna i kylskåpet igen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Norrskenet 18 juni 2011

    såååå god =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.