Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och jordgubbssylt med vanilj

 
Skriv ut

Underbar doft och smak sprider sig från denna sylt som passar både på frukostfrallan och de nygräddade pannkakorna.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär rabarberna i bitar, Blanda rabarber med 400 g strösocker, en halv delad vaniljstång och citronsaft av ½ citron i en skål. Täck med plastfilm och låt marinera över natten i rumstemperatur. Gör på samma sätt med jordgubbarna. Låt rabarber och jordgubbar rinna av var för sig i sil över en skål. Koka respektive avrunnen saft till 110 grader. Tillsätt respektive frukt och koka till 107 grader. Tillsätt citronsyra och varva omväxlande rabarbermarmelad med jordgubbsmarmelad i ren varma burkar. Sätt genast på lock

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.