Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber-och maräng kaka

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod och enkel efterätt som passar bra att göra om man har några äggvitor över. eftersom jag älskar mina småformar/portionsformar så hittar jag ofta på nya recept och anpassar mig efter dem men såklart går det öka tiden i ugnen och mängden i receptet så den passar en vanlig form också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  2. Hacka sedan rabarbern i ca 1/2 cm tjocka skivor, blanda i 1/2 dl socker och vanilj sockret. Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet, mängden vatten varierar beroende på hur vattniga rabarbern är (om rabarbern varit fryst så behövs inte så mycket vatten) här kan även potatismjölet behövas ifall dem är för vattniga, om det är för vattnigt så blir botten sedan väldigt geggig. Koka sedan samman rabarbern på svag värme till en kompott, så dem blir mjuka det tar ca 5-10 minuter men smaka gärna av för att vara säker. Smula sedan digestiven och blanda i kokosen och smöret, dela upp i vardera formar, grädda i ugnen i 4 minuter. Häll sedan på rabarberkompotten. Vispa nu äggvitan till hårt skum och vispa sedan försiktigt i 1/2 dl socker. Lägg den vispade äggvitan på rabarbern och strö över mandeln.
  3. Grädda i mitten utav ugnen i ca 10-15 minuter, tills marängen fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.