Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Nu är det säkert många som ser att rabarbern börjar växa. Då är det dags att baka en smaskig rabarberkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj rabarberna, skär dem i små bitar och koka tillsammans med socker 10 min. Sila ifrån saften och spara den.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i ½ dl av den sparade saften från rabarberkoket.
  3. Sikta mjölet blandat med bakpulver och vänd ner det i degen. Tillsätt rabarber och vänd försiktigt ner dem i degen. Häll degen i smord springform och grädda ca 20 minuter i 200 grader.
  4. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.