Apelsin och rabarber är en oväntad kombination - men otroligt god! Inled våren med denna ljuvliga kaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klipp till ett bakplåtspapper till botten på en springform, ca 23 cm i diameter, och smörj formens kanter.
- Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar. Blanda dem med 2 msk socker och låt det stå i ca 20 minuter.
- Vispa 2 dl socker och smör krämigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vänd ner apelsinskal och saft i smeten. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Vänd ner den skurna rabarbern i smeten.
- Fördela smeten i springformen och toppa med mandelspån. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt den svalna.
- Servera kakan ljummen eller avsvalnad med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
6 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar