Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med apelsin

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Apelsin och rabarber är en oväntad kombination - men otroligt god! Inled våren med denna ljuvliga kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klipp till ett bakplåtspapper till botten på en springform, ca 23 cm i diameter, och smörj formens kanter.
  3. Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar. Blanda dem med 2 msk socker och låt det stå i ca 20 minuter.
  4. Vispa 2 dl socker och smör krämigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vänd ner apelsinskal och saft i smeten. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Vänd ner den skurna rabarbern i smeten.
  5. Fördela smeten i springformen och toppa med mandelspån. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt den svalna.
  6. Servera kakan ljummen eller avsvalnad med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.