En rustik kaka med rabarberfyllning som toppas med crumbel. Ät den ljummen eller kall. Servera den med lite glass eller bara som den är.
Instruktioner
- Börja med crumbeln. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker samt muscovadosocker och rör ihop.
Töm över i en skål, tillsätt mjölet och rör ihop till en smulig massa. Ställ åt sidan och låt kallna, gärna i kylskåp.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär rabarberstjälkarna till fyllningen i 2 cm långa bitar.
Lägg dem i en skål och blanda med vetemjöl och socker.
Låt stå i ca 15 minuter, men blanda runt några gånger undertiden.
- Blanda gräddfil och ägg i en skål till kakan. Blanda i en annan skål vaniljsocker, mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret i mjölblandningen och rör ihop med elvisp till en smulig deg.
Vänd ner hasselnötterna. Vänd ner äggblandningen till en slät smet.
- Lägg kakasmeten i en smord form, ca 24 cm i diameter.
Lägg rabarberblandningen ovanpå. Ta fram crumbeln som ska vara i kaksmulstora bitar och strö den över kakan.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Prova med en sticka om kakan är klar.
- Servera eventuellt kakan med lite glass.
Publicerat den
11 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar