Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med crumbel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En rustik kaka med rabarberfyllning som toppas med crumbel. Ät den ljummen eller kall. Servera den med lite glass eller bara som den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med crumbeln. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker samt muscovadosocker och rör ihop. Töm över i en skål, tillsätt mjölet och rör ihop till en smulig massa. Ställ åt sidan och låt kallna, gärna i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skär rabarberstjälkarna till fyllningen i 2 cm långa bitar. Lägg dem i en skål och blanda med vetemjöl och socker. Låt stå i ca 15 minuter, men blanda runt några gånger undertiden.
  4. Blanda gräddfil och ägg i en skål till kakan. Blanda i en annan skål vaniljsocker, mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret i mjölblandningen och rör ihop med elvisp till en smulig deg. Vänd ner hasselnötterna. Vänd ner äggblandningen till en slät smet.
  5. Lägg kakasmeten i en smord form, ca 24 cm i diameter. Lägg rabarberblandningen ovanpå. Ta fram crumbeln som ska vara i kaksmulstora bitar och strö den över kakan.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar.
  7. Servera eventuellt kakan med lite glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.