Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med mandel och ingefära

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

I kakan ingår bl a syltad ingefära samt den sirap som ingefäran ligger i. Ingefäran ger en fin smak tillsammans med rabarbern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mal mandeln och rör samman den med smör och socker till en porös massa. Vispa ned ägg och blanda i mjöl till en kladdig deg. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Blanda dem med socker, syltad ingefära, sirap från ingefäran samt maizena.
  3. Fördela ca 2/3 av kakdegen i en form med löstagbar kant. Lägg på rabarberblandningen och klicka resten av degen ovanpå. Degen behöver inte täcka helt. Toppa med flagad mandel och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter. Pudra över florsocker.
  4. Servera kakan med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.