Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En saftig paj med rabarber och maräng. Pajbotten blir frasigt god av havregryn och farinsocker. Måste bara prövas

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt rabarbern smälta på svag värme.Rör om då och då. Kontrollera med sticka att rabarbern är mjuk. Dra kastrullen från plattan. Rör ut potatismjöl med vatten och tillsätt rabarbersmältan i en fin stråle under omrörning. Låt allt få ett uppkok under omrörning. Låt svalna, kyl rabarbern. Smält smöret i en kastrull.Rör ned farinsockret, havregryn och vetemjöl. Tryck ut smulorna i en låg pajform, ca 25 cm i diam. Grädda pajskalet i 200 g , 15 minuter.Låt svalna. Lägg i den kylda rabarbern i pajskalet. Vispa vitorna till hårt skum.Tillsätt sedan sockret, lite i sänder, och vispa till en hård fast och seg maräng. Toppa marängen ovanpå rabarbern. Låt marängen få en vacker färg i ugnen, ca 10 minuter. Passa noga så att marängen inte blir bränd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.