Instruktioner
Skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt rabarbern smälta på svag värme.Rör om då och då. Kontrollera med sticka att rabarbern är mjuk. Dra kastrullen från plattan. Rör ut potatismjöl med vatten och tillsätt rabarbersmältan i en fin stråle under omrörning. Låt allt få ett uppkok under omrörning. Låt svalna, kyl rabarbern.
Smält smöret i en kastrull.Rör ned farinsockret, havregryn och vetemjöl. Tryck ut smulorna i en låg pajform, ca 25 cm i diam. Grädda pajskalet i 200 g , 15 minuter.Låt svalna. Lägg i den kylda rabarbern i pajskalet. Vispa vitorna till hårt skum.Tillsätt sedan sockret, lite i sänder, och vispa till en hård fast och seg maräng. Toppa marängen ovanpå rabarbern. Låt marängen få en vacker färg i ugnen, ca 10 minuter. Passa noga så att marängen inte blir bränd.