Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersmulis med ingefära och knäckigt tak

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En klassiker i ny tappning! Rabarbern kan givetvis bytas ut allt eftersom vad säsongen har att erbjuda… blåbär, jordgubbar, persikor, äpple, päron osv. 1 pajform 24 cm i diameter.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär rabarbern i centimetertjocka bitar, lägg dem i pajformen. Blanda råsocker, potatismjöl och riven ingefära. Strö blandningen jämnt över rabarbern och blanda. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl, knäckesmulor och socker i en bunke. Tillsätt smöret skuret i små bitar och blanda ihop till en smulig massa, använd fingrarna. Strö smuldegen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera pajen ljummen med lite mjukrörd vaniljglass, en klick kesella vanilj eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.