Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersylt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Rabarber kokar lätt sönder när den kokas till sylt, dessutom mörknar färgen. Det gör att rabarbersylt ibland kan se lite tråkig ut. I detta receptet ingår citronsyra som hindrar frukten från att mörkna och resultatet blir en vacker och god sylt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka en sockerlag på vatten och socker och lägg i rabarbern och citronsyran.
  2. Låt sjuda cirka 20 minuter och skumma.
  3. Slå sylten på rengjorda burkar och servera till exempel med vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kekke46 18 juni 2011

    Har kokar din rabarbesylt den blev mycke god. Blir en 5 av mig. Tack för receptet

  • scanier 10 september 2012

    Jag trodde något var fel förhållande socker/vatten när det skulle sjudas, men när rabarberna släppt sin saft gick man lugnt vidare och sylten blev god. Härlig syra och sötma i balans.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.