Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Rågbullar med mycket smak av olika kryddor. Du kan även byta ut rågmjölet mot grahamsmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225º
  2. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med den ljumma mjölken.
  3. Tillsätt salt, sirap, pomeransskal, anis, fänkål, smör i klickar, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar som rullas ut till längder. Dela dem i tio delar vardera och rulla varje del till en rund bulle.
  5. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter.
  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.