Rågbullar med mycket smak av olika kryddor. Du kan även byta ut rågmjölet mot grahamsmjöl.
Instruktioner
- Ugn: 225º
- Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med den ljumma mjölken.
- Tillsätt salt, sirap, pomeransskal, anis, fänkål, smör i klickar, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar som rullas ut till längder. Dela dem i tio delar vardera och rulla varje del till en rund bulle.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar