Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med råriven rödbeta i smeten blir smaken lite söt och jordig, vilket passar fint till den salta osten. Stek gärna rårakorna i två stekpannor samtidigt, de är godast nystekta och krispiga. Varmhåll annars i ugnen på 100 grader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv rödbetor och potatis på den grova delen av rivjärnet. Krama ut all vätska och lägg rivet i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek små rårakor i smör och olja på medelvärme tills de fått en fin yta på båda sidor, ca 5 minuter. Använd gärna 2 stekpannor.
  3. Toppa rårakorna med nötter och smulad ädelost. Rigla gärna över lite valnötsolja. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.