Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råsocker

Råsocker är ett gott alternativ till det vita sockret i bakning och matlagning. Det härstammar precis som det vita sockret från sockerrör eller sockerbetor och har en brunaktig nyans och en kryddigare ton än vanligt vitt socker. Det sägs också att det bevarats mer vitaminer och mineraler i råsockret vid framställningen varför man kan säga att det är lite nyttigare. Varianter av råsocker är farinsocker och muscavadosocker. Råsocker är väldigt gott tillsammans med frukt, prova till exempel att baka äppelpaj med råsocker när det är dags att ta hand om äppelskörden. En perfekt avslutning på sommarens grillmiddag är grillad ananas med råsocker som serveras med vaniljglass.


Se till att margarinet är rumstempererat och dela det i små kuber. Blanda resterande ingredienser, mojsa och rulla till bollar. Rulla runt i pärlsocker, kokos eller strössel. Låt stå i kylen en stund...

20
2

Riv ingefäran (oskalad) grovt. Lägg den i en skål och strö över sockret, lägg i citronskalen och stöt allt med mortelstöt i 10 sekunder. Pressa de tre citronerna ner i skålen. Häll i mineralva...

4
2

Smörj en form, ca 30 x 40 cm, och strö på råsockret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt önskad smaksättning. Häll up...

40
2

Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Ställ päronen i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Sjud under lock i ca 10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna....

2

Sätt ugnen på 175 grader, 200 grader om det inte är varmluftsugn. Smält smöret och låt svalna Vispa ägg och socker pösigt, när du använder råsocker eller muscovadosocker så kräver det lite längre...

12
2

Rör matfett och florsocker mjukt och smidigt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. Rulla degen till kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck till lätt med en gaffel....

40
2

Mosa hallonen med en gaffel. Spara några fina hallon till garnering. Blanda med råsocker. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen. Rö...

30 min
4
2

Blanda färs, smulat bröd, vatten, ägg, vitlök, dill, sambal oelek, fransk senap, salt och peppar i en bunke. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i olja. Limesåsen: Blanda lättcreme fraiche, råsock...

30 min
4
3

Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Tärna skinkan fint. Skala och tärna löken och paprikan. Fräs skinkan, löken och paprikan i olja. Pressa vitlöken. Blanda i tomattärninga...

4
2

Skiva champinjonerna. Skala lökarna. Stek dem i matfett. Tag upp från stekpannan. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Stek dem i matfettet. Salta och peppra. Lägg lök och champinjoner i pannan me...

4
2

Koka upp grädde och mjölk och häll detta över chokladen. Rör sedan så att chokladen smälter. Rör ihop äggulor och socker lätt. Blanda sedan detta med chokladsmeten. Låt smeten svalna och b...

15 min
5-7
2

Smula jästen i en degbunke. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, äpplen och solrosfrö. Arbeta in mjölet, litet i sänder tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa...

2

Ugn 175º. Rör fettet, jordnötssmöret och råsockret ljust och poröst. Tillsätt sedan äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med mjölken. Rör smeten slät...

14
2

Vispa ägg, socker och honung jag brukar micra hård-honungen så den blir rinnig, det är lättare att vispa poröst i en stor skål, rör sedan i mjölken och créme fraichen. Häll i resterand mjölblandnin...

12
2

Sätt ugnen på 225° Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Låt kakan...

12
2

Värm ugnen till 200 g. Snitta vaniljstången, skrapa ur kornen och lägg korn och stång i mjölken, grädden och strösockret. Koka upp. Tag bort stången. Vispa ihop gulorna i en skål. Häll sedan de...

5
2

Kläm fast ett bakplåtspapper om botten till en form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200°. Smält matfett och choklad var för sig. Låt svalna. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjöl och va...

15-20
2

Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form...

10
2

Smörj en springform, 24 cm i diameter, med flytande margarin. Sätt ugnen på 175°. Blanda samman råsocker, mjöl, kanel, kokosflingor och smör till strösslet. Ställ åt sidan. Skala, kärna ur och riv...

2

1.Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet .2. Vispa i resten av mjölken och äggen. 3.Låt gärna svälla i trettio minuter. Innan stekningen häll i clubsod...

4
2

Vispa ägg och farin pösigt. Blanda farinsocker, vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Vänd ner i smeten tillsammans med margarinet. Bred ut smeten i smord och sockrad långpanna, 30 x 40 cm och...

30
2

Sätt ugnen på 200°C. Arbeta margarin, farin eller socker och vaniljsocker med elvisp i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det. Grovhacka blo...

20 min
24
2

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37° (fingervarmt). Häll vätskan över jästen så att den löser sig. Tillsätt råsocker, kardemumma, salt och så mycket mjöl att du ka...

25
1

Rensa bort eventuella kvistar och småskräp från påsen med nyponskal Blanda nyponskal med vattnet. Koka 3-4 minuter. Låt stå och dra i 5 minuter. Sila och söta efter smak med rårörsocker eller h...

1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.