Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råsocker

Råsocker är ett gott alternativ till det vita sockret i bakning och matlagning. Det härstammar precis som det vita sockret från sockerrör eller sockerbetor och har en brunaktig nyans och en kryddigare ton än vanligt vitt socker. Det sägs också att det bevarats mer vitaminer och mineraler i råsockret vid framställningen varför man kan säga att det är lite nyttigare. Varianter av råsocker är farinsocker och muscavadosocker. Råsocker är väldigt gott tillsammans med frukt, prova till exempel att baka äppelpaj med råsocker när det är dags att ta hand om äppelskörden. En perfekt avslutning på sommarens grillmiddag är grillad ananas med råsocker som serveras med vaniljglass.


Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform i storleken som en form med löstagbar kant. Skär brödet i tärningar och lägg i formen. Vispa samman ägg, råsocker, vaniljsocker och mjölk. Om du inte...

25 min
6-8

Gör så här : Smula ner jästen i en bunke . Tillsätt mjölk och rör tills jästen löst sig . Tillsätt salt, kardemumma , socker och äggula. Ta i det mesta av mjölet . Klicka i det riktigt mjuka smöret...


Fördeg: Blanda alltsammans tills det blivit en slät smet. Låt jäsa cirka 1 timme. Den ska bubbla upp ordentligt. Deg: Mortla kardemumman, skiva smöret (smält det inte) och blanda alltsammans i de...

20-25

Blanda finkrossade mandelbiskvier, råsocker flor och smält smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant, även en liten bit upp på kanten. Ställ kallt. Blanda ihop allt utom vaniljsocker och smör och...

10-12

Hugg revbenen i portionsbitar, 3-4 cm. Skala och krossa ingefäran, hacka salladslök. Hetta upp olja i pannan. Lägg i salladslök, ingefära, sichuanpeppar, chilipasta och låt det fräsa i oljan någon min...

2

Skölj och kärna ur körsbären. Blanda vatten, råsocker, kanel och körsbär i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Vispa ihop matlagningsgrädde med äggula och häll över, rör medan det...


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv rödbetorna (4 dl rårivna), det går lättast i en matberedare. Krama ur dem lätt. Vispa oljan med muscovado- och råsocker någon minut i en bunke. Vispa i äg...

10-12

Rör ner jästen i den ljumma mjölken och ställ åt sidan. Krossa kardemummakärnorna i mortel. Vispa ägg och salt i en stor skål och tillsätt socker, kardemumma, smält smör, jästblandningen och till si...

2 h 30 min
8-24

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Häll den över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt smöret, saltet, strösockret, kardemumman och nästan allt mjöl. Arbeta...


Smält smöret, tillsätt mjölken. Smula ner jästen i en bunke. När vätskan blivit 37 grader så häll den över jästen, blanda tills den smält, tillsätt då saffran, sirap, salt och ägg. Tillsätt mjölet, li...

1 h
35

* Brygg te, söta med råsocker och låta det svalna. * Häll upp i två glas. * Fyll på med några myntablad. * Toppa med bubbelvatten, krossad is och citronskivor....

2

Värm vattnet till 37 grader. Använd en assistent om du har. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser, spara lite av oljan till pensling. Arbeta länge, 6 min i assistent och helst änn...

20

Blanda samman tärnat smör, vetemjöl, florsocker och salt. Tillsätt ägg, vatten och arbeta samman till en deg. Knåda inte. Plasta och låt degen vila i kylen, minst 30 minuter. Skala och kärna...

1 h 35 min
8

Sätt ugnen på 225 grader Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, apelsinjuice, apelskal, vaniljstång soc frön i en kastrull. Låt svalna något. Vispa ihop äggulor och...

4

Blanda alla ingredienser i en bunke, eller använd assistent. Låt degen vila minst 2½ h eller över natten. Vill man inte baka ut allt på en gång går den utmärkt att förvara i kylen i flera veckor. G...

3 h

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka ihop mjöl, socker , mandel och smör till en smuldeg. Ta undan 2 dl av smuldegen för att ha för garnering. Kläm ut resten i en smord liten långpanna, ca 20x35 cm....

25

Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, eller fyrkantig form, med bakplåtspapper. Smält smör och choklad under omrörning på svag värme. Vispa ägg och socker lätt och luftigt, sikta ner vetemjölet....

20

Mixa mandeln och blanda med resten av ingredienserna utom nektarinerna i en bunke. Häll blandningen i smorda portionsformar. Skär sedan nektarinerna i klyftor och fördela dem i formarna. Baka i...

4

Finhacka chilin och blanda den med fisksåsen och olivoljan. Strimla kycklingfiléerna och marinera dem i såsen, ungefär 30 minuter. Stek sedan kycklingen tillsammans med marinaden. Lägg i vårlök och ch...

4

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta och avsvalnade smöret. Blanda mjöl, bakpulver samt vaniljsockret och tillsätt det till äggblandningen, häll i mjölken. Blanda till en smet. Smö...


Skala och kärna ur päron. Skär dem i ½ cm breda skivor. Smält smör i en stekpanna och tillsätt råsocker och honung. Vispa ihop allt och låt vätskan koka upp. Lägg ner päronskivorna i stekpannan oc...

25 min
4

Fräs tomaterna, de båda löksorterna och råsockret i olja några minuter. Tillsätt övriga ingredienser utom salt och peppar. Koka ihop på svag värme till önskad konsistens. Det brukar ta 20-30 minute...


Skala äpplena och skär i klyftor, skala och hacka löken. Lägg i en låg vid kastrull. Riv skalet på apelsin och citron. Lägg i kastrullen och pressa i saften från båda. Tillsätt övriga ingrediense...

1 h

Hetta upp smör i en kastrull och lägg i lökhack och kanelstång. Låt det fräsa ett par minuter på medelvärme utan att löken tar färg. Tillsätt lingon, socker och balsamvinäger. Låt det sjuda utan...

4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.