Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råsocker

Råsocker är ett gott alternativ till det vita sockret i bakning och matlagning. Det härstammar precis som det vita sockret från sockerrör eller sockerbetor och har en brunaktig nyans och en kryddigare ton än vanligt vitt socker. Det sägs också att det bevarats mer vitaminer och mineraler i råsockret vid framställningen varför man kan säga att det är lite nyttigare. Varianter av råsocker är farinsocker och muscavadosocker. Råsocker är väldigt gott tillsammans med frukt, prova till exempel att baka äppelpaj med råsocker när det är dags att ta hand om äppelskörden. En perfekt avslutning på sommarens grillmiddag är grillad ananas med råsocker som serveras med vaniljglass.


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 ½ liters form. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och sockret poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör om med en sked. Till...

45 min

Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Smält smöret eller margarinet en kastrull och häll över mjölken, värm upp till lite varmare än fingervarmt ca 40° grader. Blanda ca 8 minuter med en e...

2 h 15 min

Formen skall vara rätt hög och rymma ungefär en liter. Smörj den med 40 g smör, strö på farin och ringla över sirapen. Rör smör och socker vitt, tillsätt äggen lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver...

40 min
4-6

Mosa krusbären ordentligt genom en finmaskig sil. Lägg i en skål som tål värme tillsammans med råsocker och smör. Sätt skålen på en kastrull med kokande vatten och låt det smälta samman ordentligt. Rö...


Blötlägg adzukibönorna över natten och koka dem sedan i 30 minuter. Smörj och bröa muffinsformar. Blanda alla torringredienser. Blanda i de rivna morötterna och tillsätt mjölk och olja. Fördela smeten...

45 min
8

Koka nudlarna i rikligt med vatten. Följ antingen anvisningarna på paketet, eller koka upp vattnet, stoppa i nudlarna, sätt på ett lock och dra av kastrullen från värmen, och låt stå så i 6 min så bli...

30 min
4

Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt vätskan rinna av minst 30 min (gärna över natten) Blanda ner citronskalet och florsockret i yoghurten. Skala mangofrukterna och skär dem i små tärningar. Blan...

4

Vispa äggvitor och salt "fast" Vispa äggulor och socker pösigt Rör i de torra ingredienserna Vänd i äggvitan Häll i det smälta smöret och rör till en fast smet Forma till tre längder och lägg på...

30 min
40

Skala och hacka vitlöken och ingefäran fint. Kärna ur paprikan och skär i små strimlor Skär kycklingen i 2 cm tjocka skivor Koka upp buljongtärningar med 5 dl vatten och kokosmjölken Lägg vitl...

1 h
12

Börja med glasyren: Grovhacka chokladen och blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt tills allt har smällt och blandats. Häll glasyren i en skål och täck den med plast. St...

8

Smöra en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter och klä botten med ett bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader Lägg 175 g av smöret i en skål tillsammans med socker, ägg, vetemjöl, ba...

8

Sätt ugnen på 225°C. Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakp...


Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölken Rör smeten slät, vispa inte. Grädda i en smord...

8-10

Sätt ugnen på 200º och smörj och bröa en stor långpanna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem. Tillsätt fil och smör. Rör ihop till en slät smet, vispa int...

25

Börja med att rita en rundel på 2 bakplåtspapper, ca 24-25 cm i diameter. Smörj lätt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det smälta smöret. Fördela smeten i rundlarna och grädda i mitten av...

8-10

Skala och skiva löken. Fräs den på medelvärme i olivolja i 10 min rör då och då. Tillsätt vinäger och råsocker. Koka ca 10 min rör då och då. Koka samman några minuter. Skär fikon i strimlor och tills...

1

Värm ugnen till 200 grader. Mixa kexen med övriga ingredienser till botten. Tryck ut smulorna i en 24 cm form. Grädda i ugnen i 5 minuter, ta ut formen. Stäng av ugnen. Rör ihop ingredienserna ti...

6-8

Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär päronen i klyftor. Stek dem i smör, vaniljsocker och strösocker tills de börjar mjukna. Lägg upp dem på en tallrik och låt dem svalna. Rosta mandelflag...

1

Fyllning: Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Bryn dem lätt i smör i en stekpanna. Tillsätt socker och kanel. Ta från värmen. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, vanil...

12

Räcker till långpanna 30x40 cm. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölken, mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken och sockret. Häll...

30 min
6

Ansa rädisorna och tag dem en och en i handen. Rulla runt den mot den vassaste sidan av ett rivjärn så att de "skadas" en aning. Lägg dem i ett enda lager på en tallrik och strö saltet över. Låt dra i...


Hacka citrongräs och chilifrukt fint, och hetta upp olivoljan i en wok/stekpanna. Skär kycklingen i munsbit-stora bitar. Fräs citrongräs och chili i oljan några sekunder på full värme, tills en ty...

20 min
4

Krossa digestivekexen, gärna i matberedare och blanda med smör, socker och apelsinskal. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och förgrädda i 175º i 8-10 minuter. Vispa ihop f...

8-10

Sätt ugnen på 200 grader. Sikta ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Vispa ägg och råsocker pösigt tillsammans. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör till äggblandningen. Blanda...

8-10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.